Modny przepis na czekoladę

Modny przepis na czekoladę

Brąz do tego stopnia dominował w palecie barw ostatnich tygodni mody — zarówno na wybiegach jak i na ulicach, że niektórzy krytycy orzekli „Brown is the new black!”. W tym sezonie to, co czarne: sukienki, płaszcze i marynarki możesz więc śmiało schować na dno szafy i zastąpić to ciuchami w kolorze czekoladowym. Jak nosić brąz? Opcji jest bardzo wiele.

Po pierwsze total look. To tylko pozornie łatwe, bo w przypadku palety brązów, zamiast jednego odcienia warto zmiksować kilka. Gorzką czekoladową spódnicę załóż więc do swetra w kolorze mlecznej czekolady lub na odwrót — jasnobrązowe spodnie połącz z ciemnobrązową koszulą. Czasem zamiast odcieni brązu wystarczy po prostu zmieszać materiały – skóra, wełna, zamsz czy jedwab – każda tkanina czy dzianina inaczej łapie i odbija światło.

Możesz też wyjść poza brązową paletę i włączyć do stylizacji inny kolor. Wszystkie brązy wyglądają pięknie z ciepłymi odcieniami écru i beżu. Podobnie jak w kuchni do czekolady idealnie pasuje słony karmel i ostre chili. Ale w tym sezonie z brązem dobrze komponują się także inne mniej oczywiste, soczyste kolory. Czekoladę fajnie ożywi akcent malinowy, cytrynowy i pomarańczowy. Gama brązów zgra się też doskonale z gamą niebieskości – od błękitów, przez kobalty, aż po granaty. Dowolny niebiesko-czekoladowy duet (oczywiście poza tym z dżinsem) wyjątkowo dobrze zda egzamin w stylizacjach biurowych i oficjalnych.

Kolory, z którym czekolada za to niespecjalnie się lubi to: zieleń, czerń i biel, ale.... jak to w modzie – nic nie jest przesądzone, a do odważnych świat należy!